Skip to main content

Lysistrata

AUTEUR
Aristophanes

REGIE en BEWERKING van verschillende bestaande vertalingen
Frans Roth

CAST
Julie Koch, Ilna Grooters. Joke van Laar, Tinkie Danner, Tineke Ruyl, Jan Geleynse, Hans van der Velde, Peter de Greef, Henk Bezuijen, Art Klandermans, Carles Wolterman

DECOR
1. zwart/wit Herman v. Elteren
2. gekleurd Ronald Vogel

MUZIEK
Charles Fekkes

TECHNIEK
Maarten Groot

Deze voorstelling was drie weken lang in de Bovenzaal van de Amsterdamse Schouwburg te zien en werd daarna op vele andere locaties (o.a. de Engelenbak, het Papenstraattheater in Zwolle, de Stadsgehoorzaal Vlaardingen, het Scagontheater in Schagen, het Saenredamcollege, het Stedelijk Gymnasium Leiden, Het Cultureel Centrum in Maassluis en Stedelijk Gymnasium Haarlem) gespeeld.

Voor haar 5 rollen in deze productie kreeg Joke van Laar bij het Nederlands-Belgische Toernooi der Lage Landen in het Limburgse Elsloo de prijs van beste actrice.

Een kritiek in de Zwollse Courant door Dick Lanting: Schalkse woordspelingen, aaneengeregen dubbelzinnigheden en kolderieke verwijzingen naar triviale actualiteiten maken er een dolkomisch spektakel van,

Eerste voorstelling door Piccolo Theater Dario Fo 26 januari 1997 in de bovenzaal van de Amsterdamse Schouwburg. Het eerste decor van Herman van Elteren (ontworpen voor Youp van ’t Hek) mocht Piccolo Theater Dario Fo gebruiken. Het bleek helaas te zwaar en te bewerkelijk voor de vele reisvoorstellingen. Ronald Vogel ontwierp een nieuw decor dat de voorstelling vleugels gaf.